Hepsiburada’da Mağaza Nasıl Açılır?

 

Hepsiburada 20 yılı aşkın süredir Türkiye’de internet satışı üzerinden hizmet vermektedir. E-ticarete yeni başlayan veya satışlarını artırmayı hedefleyen firmalar için Hepsiburada doğru bir pazar yeri seçimi olacaktır. Çünkü Hepsiburada güvenini kazandığı geniş bir müşteri kitlesine sahiptir. Bu yazımızda Hepsiburada’da Mağaza Nasıl Açılır ve Hepsiburada’ya dair bilmeniz gereken diğer detayları aktaracağız. Öncesinde Hepsiburada’nın çalışma mantığından bahsedelim.

Hepsiburada Nasıl Çalışır?

Hepsiburada hem kendi ürünlerini satan hem de farklı firmaların kendi sanal mağazasını oluşturup ürün satmasına imkan tanıyan, Türkiye’nin en büyük online pazar yerlerinden biridir. Hepsiburada internetten satış yapmak isteyen firmalara birçok farklı kategoride ürün satabilme imkanı sunmaktadır. Satıcılar ürünlerini hepsiburada e-ticaret sitesi üzerinden satarak Hepsiburada’ya belirlenen oranlarda komisyon öderler.

Hepsiburada'da Mağaza Açma Ücretli Mi?

Hepsiburada’da satıcı olmak isteyen firmalar mağaza açmak için herhangi bir ücret ödemez. Hepsiburada ürün satışlarından kategori bazlı belirlenen komisyon oranlarına göre kesinti yapar.

Hepsiburada'da Mağaza Nasıl Açılır?

Hepsiburada’da Mağaza Nasıl Açılır?

Hepsiburada satıcı olabilmeniz için bir şirketinizin olmasını şart koşuyor. Kişi bazında Hepsiburada üzerinden satış yapmanız mümkün değil. Bu aşamada eğer bir şirketiniz yoksa şahıs, limited veya anonim şirketlerinden birini açmanız gerekiyor.

Eğer şahıs firması kuracaksanız  Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur makalemizden faydalanabilirsiniz.

  1. İlk olarak hepsiburada.com web sitesi üzerinden sayfanın en altında bulunan Kurumsal menüsünden Hepsiburada'da Satıcı Ol başlığına tıklanır. 
  2. Açılan sayfada Standart, Kadın Girişimci ve Hepsi Türkiye’den olmak üzere 3 farklı satıcı tipi gösterilir. Bunlardan uygun olan seçilip devam edilir.
  3. Sonraki adımda kullanacağınız mağaza adı ve mağaza girişi için e-posta, şifre bilgileri girilir.
  4. Bu adımda şirkete ait yetkili kişinin iletişim bilgileri talep edilir.
  5. Sonrasında şirkete ait temel bilgiler ve vergi bilgileri istenir. Şirkete ait iletişim ve fatura bilgileri bu adımda girilir. Hepsiburada  üzerinden yapılan satışlardan alınan komisyonlar için Hepsiburada tarafınıza bu bilgilerle  fatura kesecektir.
  6. Hepsiburada üzerinden yaptığınız satışları, Hepsiburada banka hesabınıza aktarır. Bu adımda da aldığınız ödemelerin aktarılacağı banka hesap bilgileriniz istenir. Bu sebeple doğru girmeniz oldukça önemlidir. Mağaza başvurusu bu adımda tamamlanır.
  7. Başvuru tamamlandıktan sonra 3.adımda girdiğiniz e-posta ve şifre ile Hepsiburada Satıcı Portalı’na giriş yapılır. Hepsiburada talep ettiği evraklar portal üzerinden  sisteme yüklenir ve onaya gönderilir. Evraklar onaylanana kadar Satıcı Paneli üzerinden ürün yükleme ve satış yapma  işlemi yapamazsınız. Evraklar reddedilirse Hepsiburada telefon veya mail yolu ile tarafınıza dönüş sağlayacaktır. Eğer sorun çıkmaz ve evraklarınız onaylanırsa satıcı panelinde ürün yükleme ve satış yapma işlemleri aktif hale gelecektir.

 

Hepsiburada’da Mağaza Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

  • Vergi levhası 
  • Faaliyet belgesi 
  • Ticaret Sicil Gazetesi
  • İmza sirküler
  • Banka bilgileri
  • Hepsiburada satıcı üyelik sözleşmesi
  • Pazaryeri satıcı bilgileri formu

Hepsiburada'da Mağaza Açmanın Avantajları

İlgili İçerik; Hepsiburada Mağaza Açma Avantajları

İlgili İçerik; Hepsiburada Komisyon Oranları

nsoft Hepsiburada Entegrasyonu

nsoft E-Ticaret Sistemleri kendi altyapısını kullanan e-ticaret sahiplerine Hepsiburada entegrasyon hizmeti sunmaktadır. Bu hizmetten faydalanmak için Hepsiburada üzerinden bir mağaza açmış olmanız ve nsoft E-Ticaret Sistemleri tarafından geliştirilmiş bir e-ticaret sitenizin olması yeterli. 

Hepsiburada mağaza bilgileriniz ile e-ticaret sitenizin entegrasyonunu çok kısa bir sürede tamamlıyoruz. Sonrasında ürün ve sipariş yönetimini nsoft E-ticaret Yönetim Paneli üzerinden yani tek bir arayüz üzerinden gerçekleştiriyorsunuz.

Hepsiburada ve diğer pazar yerlerini tek panel üzerinden kolaylıkla yönetebileceğiniz bir e-ticaret sitesine sahip olmak istiyorsanız nsoft E-Ticaret Sistemlerinin sunduğu e-ticaret paketlerini inceleyebilirisiniz.

 

 

Kapatmak için ESC tuşuna basın