Cimri Komisyon Oranları Nedir?

Cimri.com Nedir?

Cimri.com birçok kategoride ürünleri satıldığı mağaza bilgileriyle beraber listeleyen bir ürün rehberi niteliğinde olup satış yapılan bir platform değildir.

Cimri  birbirinden farklı mağazalarda olan aynı ürünü kıyaslama, inceleme fırsatı sunmaktadır. Ayrıca müşteriler cimri.com üzerinde ürünlerin mağazalardaki güncel fiyatlarını, fotoğraflarını, fiyat geçmişlerini, mağaza bilgilerini ve kullanıcı yorumlarını görebilir, buna göre satın alma kararı verebilirler.

Cimri Nasıl Çalışır?

Cimri.com Ücretli Midir?

Cimri.com’da kullanıcılara sunulan hizmetler ücretsizdir. Ürün fiyat kıyaslamalarının yapılabileceği kullanışlı bir online rehber olan Cimri.com’a satın alma öncesi mutlaka bakılmalı.

Cimri.com’da kullanıcılara sunulan hizmetler ücretsiz olsa da satıcılar için aynı durum söz konusu değildir. Herhangi bir pazar yerinde sanal mağaza açan bir satıcı yaptığı satış başına belirli bir komisyon öder. Burada da satış değil satışa teşvik söz konusu olduğu için belirli oranlarda komisyon ödenir.

Cimri.com’da Hangi Ürünler Mevcuttur?

Cimri.com’da Hangi Ürünler Mevcuttur?

Cimri.com’da listelenen ürün sayısı oldukça fazladır. Gıda ürünlerinden elektroniğe binlerce markaya ait ürün bulunmaktadır. Gün geçtikçe Cimri’de yer alan mağaza ve ürün sayısı artış göstermektedir.

Ayrıca cimri.com e-bülten hizmeti ile yeni gelen ve indirimli ürünleri düzenli olarak kullanıcılara e-posta yoluyla iletir.

Cimri.com’da Satış Yapılır Mı

Cimri.com ürünlerin listelendiği, inceleme ve kıyaslama fırsatının sunulduğu bir rehber platformdur. Satın alma ya da satış yapma işlemleri bulunmamaktadır. Online alışveriş için satın alma öncesi ürünü diğer mağazalarda da inceleyebilmenizi sağlar.

Cimri.com Kullanmanın Avantajları

  • Cimri.com’da ürünlerini listeleyen firmalar ürün aramaları yapan kullanıcılara daha kolay ulaşırlar.Cimri.com’un  hali hazırda bir müşteri portföyü bulunmaktadır. Ürünlerinizi burada listeleyerek cimri.com müşteri portföyünden faydalanabilirsiniz.
  • Cimri.com pazar yerleri gibi değildir. Aranılan ürünü sizin web siteniz üzerinden gösterir. Yani aracı bir marka olmadan kullanıcılar markanızı tanımış olur ve sitenize doğal trafik çekersiniz.
  • Cimri bünyesinde birçok firma sizinle aynı ürünü satıyor olarak listelenir. Bu da size rakiplerinizi inceleyip rekabet etme şansı verir. Rakiplerinizin fiyat politikalarını inceleyip ürün fiyatlarınızı düşük tutarak satışlarınızı artırabilirsiniz.

Cimri.com Kullanmanın Dezavantajları

  • Cimri.com’un da pazar yerleri gibi komisyon mantığı ile çalıştığından bahsetmiştik. Komisyon ödemek cimri.com kullanmanın dezavantajlarından biridir.
  • Cimri’de birçok mağaza ürünlerini listelemektedir. Buna Trendyol, Hepsiburada, N11 gibi pazar yerleri de dahildir. bu sebeple ürünlerinizin ön plana çıkması zordur.

Cimri.com Komisyon Oranları

Cimri.com pazar yerleri gibi yapılan satışlar için değil de satışa yönlendirilen her bir ürün için belirlenen oranlarda komisyon almaktadır. Komisyon oranları bilgisi Cimri’de mağazası olan firmalara verilmektedir.

Cimri.com Komisyon Oranları

Cimri’de Satış Yapmak

Cimri.com’da Mağaza Nasıl Açılır? Şimdi bu soruyu yanıtlayalım.  Öncelikle cimri.com üzerinde ürünlerinin listelenmesini isteyen firmalar ilk olarak magazakayit@cimri.com mail adresine mağaza açmak istediğine dair bir e-posta göndermeli. E-posta içeriği nasıl olmalı?

E-posta da yetkiliye ait;

  • Ad-soyad
  • E-posta
  • Cep telefonu

E-posta da mağazası açılacak firmaya ait;

  • Şirket Unvanı
  • Mersis Numarası
  • E-ticaret sitesi adresi
  • Şirket Adresi
  • Vergi Levhası

Yukarıda belirtilen bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde göndermeniz halinde Cimri.com yetkilileri sizinle iletişime geçecektir. Yetkililer bilgilerinizi kontrol ettikten sonra bir sorun olmaması halinde e-ticaret sitenizde yer alan ürünlerinizin fiyatlarının olduğu bir XML dosyası isteyecektir. XML dosyasını ilettikten sonra ürünleriniz listelenmeye başlayacaktır.

Sizlerde nsoft Eticaret Sistemleri’nin sunduğu Cimri XML Entegrasyonu sayesinde hiç uğraşmadan hızlı bir şekilde ürünlerinizi cimri.com’a aktarabilir ve satışlarınızı artırabilirsiniz.

Kapatmak için ESC tuşuna basın